Australske TT-Line har annulleret aftalen med RMC

© Rauma Marine Constructions

Tasmaniens delstatsregering har annulleret den samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding), som de indgik med det finske værft Rauma Marine Constructions (RMC) tilbage i slutningen af februar måned.

Ifølge aftalen skulle RMC designe og bygge to færger til det australske rederi TT-Line (Spirit of Tasmania), hvor de skulle afløse de to søstre SPIRIT OF TASMANIA I og SPIRIT OF TASMANIA II, på ruten mellem Melbourne og Devonport. Aftalen blev indgået da den tidligere aftale med det tyske værft Flensburger Schiffbau-Gesellschaft måtte opsiges.

Årsagen til annuleringen af aftalen er den indvirkning Covid-19 har haft på økonomien på Tasmanien, og delstatsregeringen ønsker derfor at undersøge muligheden for at få bygget to færger på Tasmanien eller i Australien i stedet for, og på den måde hjælpe de lokale indbyggere med arbejde.

Kilde: TT-Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →