Boreal Sjø mister licensen til Lauvvik – Oanes ruten

PETTER DASS på vej fra Oanes til Lauvvik d. 16/7-2020. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Transportudvalget i Rogaland fylkeskommune, har besluttet at Boreal Sjø får frataget deres licens til at sejle kommercielt på ruten Lauvvik – Oanes. En licens som rederiet har haft fra 1. januar 2020 og var på 8 år.

I licensen var der bl.a. krav til frekvensen på ruten, som Boreal Sjø ikke har overholdt, da de mener at de forudsætninger som blev aftalt i 2019, har ændret sig meget, og rederiet havde derfor bedt om at få ændret dem, men Transportudvalget valgte i stedet at fratage dem licensen.

De forudsætninger som Boreal Sjø mener at havde ændret sig er, at Ryfylketunnelen som åbnede d. 30. december 2019, var gratis at bruge i 14 måneder, og det har derfor påvirket hvilken vej folk rejser, også efter at der kom betaling på tunnelen. Desuden har corona og krigen i Ukraine også påvirket trafikken negativt, så mange af de turister som før brugte ruten for at komme til Lysefjorden og Preikestolen, ikke har været der. Desuden er flere folk efter corona, begyndt at arbejde hjemmefra.

Boreal Sjø vil derfor hurtigst muligt stoppe med at sejle på ruten. Rederiet har ifølge egne udsagn, tabt over 40 millioner norske kroner, i de små 3 år de har betjent ruten.

Kilde: Boreal Sjø

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →