Viking Line køber aktiepost i Rederi Ab Eckerö

ECKERÖ i Berghamn d. 3/6-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Viking Line har fredag d. 18. november, købt 17,1% af aktierne i Rederi Ab Eckerö, for en pris på 10.269.000 euro. Dette giver en pris på 30 euro per aktie. Sælgerne af aktierne, skal være en gruppe personer, som har været utilfredse med den måde rederiet bliver drevet på.

FINBO CARGO. Foto: Eckerö Line

Rederi Ab Eckerö ejer og driver de 3 færger ECKERÖ, FINLANDIA og FINBO CARGO på ruter mellem Åland og Sverige, samt mellem Finland og Estland. Desuden ejer de også 3 RoRo færger (EXPORTER, SHIPPER og TRANSPORTER) som er chartret ud. For de to første RoRo færger, gælder det dog, at der er indgået en salgsaftale med Norwest Ship Management, med levering i 2023 og 2024. Endelig ejer rederiet krydstogtskibet BIRKA STOCKHOLM som har ligget oplagt siden midt i marts 2020, hvor rederiet lukkede deres minicruise rute fra Stockholm til Mariehamn.

SHIPPER på Westerschelde 6/6-2020. Foto: Lucien van der Horn

Kilde: Viking Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →