Brændselsceller installeret ombord på HYDRA

HYDRA. © Norled

Canadiske Ballard, har afsluttet installationen af to brændselsceller ombord på den norske færge HYDRA, som er ejet af Norled. HYDRA bliver dermed den første færge i verden som kommer til at sejle på flydende brint.

“The installation of Ballard’s FCwaveTM fuel cells on board MF Hydra, is not only showcasing how efficiently zero-emission operation of ships can be implemented, we are also able to show how user-friendly the actual fuel cell installation setup looks like from an operator’s perspective.”

Thomas Therkild Petersen, Ballard’s Product Line Manager for Marine.

De nye brændselsceller er af typen FCwaveTM, som er typegodkendt af DNV. De er placeret i kabinetter, således at der er let adgang til dem, samt alle tilslutninger er placeret under gulvniveau.

FCwave. © Ballard

HYDRA skal ud på den første prøvesejlads i begyndelsen af december, for at teste de nye brændselsceller. Når alt er klart, skal den tilbage til ruterne Hjelmeland – Nesvik og Hjelmeland – Skipavik.

Kilde: Ballard

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →