Color Line vil fjerne 300 årsværk

SUPERSPEED 1 ankommer til Hirtshals d. 18/7-2017. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Color Line vil imødekomme den udfordrende situation i forbindelse med Covid-19-pandemien, med et omfattende program til omkostningsbesparelser og effektivitet.

“Planerne vil sikre job og fremtidig rentabilitet.”

– Trond Kleivdal, administrerende direktør  i Color Line.

Tillidsrepræsentanterne og medarbejderne er informeret om baggrunden for de prioriteter, der ligger i forhold til omkostningsreduktioner og strømliningen. I overensstemmelse med hovedaftalen er der også afholdt drøftelser med de tillidsvalgte.

For at sikre fremtidig rentabilitet, viser foreløbige analyser et behov for at reducere omkostningerne med ca. 300 millioner NOK (estimeret helårseffekt 250 millioner NOK i 2021). Dette vil medføre en reduktion i antallet af medarbejdere både om bord og på land med ca. 300 årsværk. Derudover vil der blive truffet foranstaltninger til at reducere andre driftsomkostninger, blandt andet ved at udnytte de betydelige investeringer i ny teknologi, som Color Line har foretaget de seneste år.

“Color Line planlægger at bruge mest mulig frivillighed i forbindelse med nedskæringer.”

– Trond Kleivdal.

Kilde: Color Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →