Destination Gotland sejler ikke mellem Visby og Västervik i 2023

GOTLANDIA II vinteroplagt i Falkenberg d. 25/11-2007. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Destination Gotland har besluttet ikke at sejle på den kommercielle sommerrute mellem Visby og Västervik i 2023. Årsagen er de høje brændstofpriser, som gør at ruten ikke er rentabel.

Destination Gotland har sejlet på ruten siden 2017. De to første år med hurtigfærgen GOTLANDIA og siden 2019 med den større hurtigfærge GOTLANDIA II, dog med undtagelse af 2020, hvor der ikke blev sejlet pga. Covid-19.

GOTLANDIA II har desuden også været brugt på de to offentlig støttede ruter Visby – Nynäshamn og Visby – Oskarshamn, men der vil man i fremtiden sejle med de 3 store færger GOTLAND, VISBY og DROTTEN (forstærkningsfærge).

DROTTEN ankommer til Landskrona d. 7/4-2021. Foto: Göran Olsson

Destination Gotland har derfor tilbageleveret GOTLANDIA II til dens ejere Gotlandsbolaget, som også ejer Destination Gotland. De er allerede gået i gang med at undersøge mulighederne for at finde et andet rederi som vil chartre eller købe GOTLANDIA II.

Gotlandsbolaget er desuden også i gang med at sælge den mindre hurtigfærge GOTLANDIA, som har ligget oplagt siden august 2018.

GOTLANDIA vinteroplagt i Falkenberg d. 25/11-2007. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilder: Västervik Turistbyrå og Gotlandsbolaget

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →