DFDS starter rute mellem Frederikshavn og Oslo

PEARL SEAWAYS udfor Helsingborg d. 20/5-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

DFDS har besluttet at åbne en ny rute mellem Frederikshavn og Oslo den 25. juni.

Den nye rute vil blive betjent af DFDS’ to kendte Oslobåde PEARL SEAWAYS og CROWN SEAWAYS, der fremover vil anløbe Frederikshavn under sejladsen mellem København og Oslo.

CROWN SEAWAYS ud for Helsingborg d. 14/2-2020. Foto: Kristian Lundgren

Der vil ikke blive tilbudt rejser udelukkende mellem København og Frederikshavn. Der vil således reelt være tale om to ruter.

Der planlægges daglig afgang fra København kl 14:00 og fra Frederikshavn kl. 23:30 med ankomst i Oslo kl. 9:00.

Der vil være daglig afgang fra Oslo kl 12:00 med ankomst i Frederikshavn kl 22:00 og i København kl. 9:00.

”Det bliver en stor dag for DFDS og vores medarbejdere, når vi igen kan byde velkommen til passagerer, der rejser mellem Danmark og Norge for at komme på ferie i egen bil eller campingvogne, benytte deres sommerhuse, hoteller eller blot nyde en rejse til søs. Og det er naturligvis en særlig glæde for os at genoptage DFDS’ sejlads mellem Frederikshavn og Oslo efter 46 års fravær.”

Torben Carlsen, CEO i DFDS.

”Vi håber og tror, at ruteåbningerne får en positiv betydning for turismen og handelen i de tre byer og regionerne omkring dem, og vi ser også frem til igen at kunne servicere vores fragtkunder og deres lastbiler, trailere eller andet gods på de to ruter.”

Torben Carlsen.

Nye kundebehov

Passagertilbuddene om bord vil være tilpasset det nye sejladsmønster og den ændrede efterspørgsel efter covid-19-krisen.

”Vores markedsvurdering er, at der fra start vil være en større efterspørgsel fra kunder med et transportbehov. Det indgår naturligvis i planlægningen, når vi skal indrette nye tilbud i butikker, restauranter mv. Vi glæder os meget til at sikre alle typer gæster en rigtig god service og oplevelse om bord og samtidig tilbyde det, som kunderne efterspørger i en post-coronavirus-tid, med god plads til den enkelte til at holde sikker afstand og øget fokus på rengøring og hygiejne.”

Kasper Moos, passagerdirektør i DFDS.

Ændrede afgangstider fra 1. september

Ifølge DFDS bookingsystem vil afgangstiderne ændre sig lidt fra d. 1. september, så der i retning mod Oslo, vil være afgang fra København kl. 15:30 mod 14:00 og fra Frederikshavn kl. 01:00 mod 23:30. I retning mod Danmark, bliver afgangen fra Oslo rykket til kl. 13:45, mod kl. 12:00 i sommerperioden.

Kilde: DFDS

Opdateret: 5/6-2020 kl. 07:50

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →