ELLEN ramt af brand i batterirum

ELLEN i Søby d. 1/6-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Ærøfærgernes batterifærge ELLEN blev tirsdag ramt af en brand i det ene af dens to batterirum, kort efter at den var sejlet fra Søby mod Fynshav. Besætningen fik færgen sejlet tilbage til Søby og fik evakueret alle passagerer og besætning (ingen personer er kommet noget til). Imens fik færgens skumsystem slukket branden.

Onsdag blev batterirummet luftet ud og forurenet skum og væsker fjernet, så det ikke længere var farligt at gå ned i batterirummet. Skaderne kunne derefter besigtiges.

Søfartsstyrelsen’s foreløbige konklusion er at besætningen har handlet korrekt i situationen, ved bl.a. at de hurtigt fik frakoblet det ramte batterirum og aktiveret nødsystemerne, så branden ikke bredte sig.

Der var fredag aften ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde i Ærø Kommune, som ejer færgen ELLEN. De nyeste forventninger er nemlig at ELLEN tidligst kan komme til at sejle igen om 2 måneder, oprindelig håbede man på maks. 2 uger. Der skal nemlig først laves en rapport, som klarlægger den egentlige årsag til branden, og hvilke tiltag der skal gøres for at det ikke opstår igen. Desuden skal der skaffes nye batterier til erstatning for dem, som er gået tabt i branden. Umildbart er 3 af færgens 20 batteristrenge påvirket af branden i mere eller mindre grad.

Kommunalbestyrelsen besluttede derfor at bevilge 600.000 kroner, til at ombygge færgelejet i Fynshav, så rederiets færge SKJOLDNÆS kan indsættes på ruten, samtidig med at den også skal betjene dens normale rute mellem Søby og Faaborg.

SKJOLDNÆS ankommer til Faaborg d. 1/6-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Det er endnu ikke helt klart, hvornår ombygningen af lejet kan starte, så det kan tilpasses SKJOLDNÆS. Desuden skal det så også ombygges igen, når ELLEN er klar til drift igen. Det tager normalt 3 dage at ombygge lejet.

Ærøfærgerne er derfor blevet bedt om at udfærdige en ny fartplan for ruterne Søby – Faaborg og Søby – Fynshav betjent at SKJOLDNÆS, hvor den skal sejle op til 4 dobbeltture til Faaborg og 3 til Fynshav om dagen.

Kilder: Fyns Amts Avis, Fyns Amts Avis, Fyns Amts Avis, Fyns Amts Avis og TV2

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →