Grenaa – Halmstad genindviet i lørdags

STENA NAUTICA i Halmstad d. 1/2-2020. Foto: Joakim Leihed

Lørdag d. 1. februar genindviede Stena Line ruten Grenaa – Halmstad. Ruten lukkede nemlig oprindelig ned d. 31. januar 1999, og STENA NAUTICA blev flyttet over på Grenaa – Varberg ruten, hvor den har sejlet indtil nu, men opsigelsen af terminalen i Varberg fik Stena Line til at genåbne ruten til Halmstad.

Indvielsesfesten, der varede hele weekenden, startede allerede fredag ​​aften, da STENA NAUTICA forlod Varberg havn for sidste gang og satte kurs mod Grenaa. Hundreder af Varbergs beboere var samlet for at vinke farvel til færgen. Lørdag morgen startede indvielsesceremonien for den nye linje på Grenaa havn. Blandt deltagerne var den danske transportminister Benny Engelbrecht, der også sejlede med på premiere-turen til Halmstad, hvor næsten 8.000 besøgende var samlet for at byde Stena Line velkommen til Halmstad med fanfare og folkefest.

På scenen for at indvie og klippe båndet var Danmarks transportminister Benny Engelbrecht, Hallands guvernør Lena Sommestad og den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth. Billedet viser også Stena Nauticas kaptajn Jan-Eric Alcén og Stenas ejer Dan Sten Olsson. Foto: Lasse Partanen/Destination Halmstad AB

Foruden den danske transportminister var Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth, Hallands guvernør Lena Sommestad og Stena Lines ejer Dan Sten Olsson til stede ved åbningsceremonien

“Gyldne tider til forsendelse og Halmstad! Når vi nu indvier den nye færgelinje mellem Halmstad og Grenaa, betyder det meget for turistbranchen, godstransport og den klimavenlige udveksling mellem Sverige og Danmark.”

Tomas Eneroth, infrastrukturminister.

Den nye færge linje for Sverige og Danmark betyder et tættere sammenarbejder der forbinder Kattegat-regionen og de tre byer Halmstad-Grenaa-Aarhus. I efteråret 2019 delte kommunerne Halmstad og Norddjur under det fælles samarbejde “Kattegattalliansen” en fælles vision om, at i kølvandet på den nye færge linje i fællesskab at udvikle alle dele af samfundet som turisme, erhverv, uddannelse, sport og kultur.

“Den nye færge linje giver os store muligheder, og nu er det op til os at bedst styre den gennem politik, erhvervsliv og sammen med beboerne.”

Jonas Bergman, formand for kommunalbestyrelsen, Halmstad Kommune.

Stena Line forventer at fordoble både fragt- og passagervolumen på linjen inden for fem år.

“Den nye færge linje styrker logistiknetværket mellem landene og fører til øget lastbiltrafik, især fra Jylland til Sverige. Men det vil også være en stor fordel for turismen og sammen med destinationsselskaberne og aktørerne i besøgsindustrien på både den svenske og danske side vil Stena Line skabe nye rejseoplevelser for mange mennesker i mange år fremover.”

Tony Michaelsen, ansvarlig for Stena Lines danske linjer.

Kilde: Stena Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →