Irish Ferries har annulleret kontrakten med FSG

© Irish Ferries

Irish Continental Group som ejer rederiet Irish Ferries, har annulleret deres nybygningskontrakt med Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG), grundet at FSG gik i betalingsstandsning tidligere på året. Det er dermed den anden nybygningskontrakt FSG mister i år, da australske TT-Line tilbage i februar annullerede deres kontrakt på to færger.

Irish Continental Group bestilte færgen tilbage i januar 2018, hvor det blev aftalt at den skulle leveres i midten af 2020, for at blive indsat på ruten mellem Dublin og Holyhead. FSG har pga. forsinkelserne på færgerne W.B. YEATS og HONFLEUR, endnu ikke påbegyndt bygningen af den nye færge til Irish Ferries, som nu altså er blevet annulleret.

I forbindelse med underskrivelsen af kontrakten tilbage i 2018, betalte Irish Continental Group et depositum på 20% (33 millioner Euro) af byggesummen til FSG. Disse penge har Irish Continental Group nu fået tilbage, da de var garanteret af en 3. part.

Kilde: Irish Continental Group

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →