LEEVSTEN på prøvesejlads

LEEVSTEN ved søsætningen d. 8. april 2019. © Flensburger-Schiffbau-Gesellschaft

RoRo færgen LEEVSTEN som bliver bygget på Flensburger Schiffbau-Gesellschaft, afgik torsdag morgen fra værftet, for at gå på prøvesejlads. Prøvesejladsen om torsdagen foregik i Flensborg Fjord, hvorefter den om natten sejlede til farvandet nord og øst for Bornholm, hvor prøvesejladsen har foregået siden fredag morgen.

LEEVSTEN er den 7 RoRo færge af typen ”RoRo 4100”, og er bestilt at Siem group, som tidligere var hovedejer af Flensburger Schiffbau-Gesellschaft. Hvem der skal chartrer LEEVSTEN når den bliver leveret i september er endnu ikke oplyst. Men italienske Onorato Armatori, som ejer rederierne Moby Lines og Tirrenia, oplyst i sommers at de forhandlede om at chartrer den, da de også har chartret de 2 tidligere skibe i serien (ALF POLLAK og MARIA GRAZI ONORATO), hvoraf ALF POLLAK dog er blevet subchartret til DFDS.

LEEVSTEN ved søsætningen d. 8. april 2019. © Flensburger-Schiffbau-Gesellschaft

Flensburger Schiffbau-Gesellschaft er i gang med at bygge skroget til den 8. færge i serien, som også skal leveres til Siem. Men pga. problemer med at få færdigbygget færgen HONFLEUR, så har arbejdet med den 8. RoRo kørt på lavt blus, men forventes søsat d. 29. oktober, og levering engang i 2020.

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →