MALMEFJORD leveret til Boreal Sjø

Skitse af de kommende færger MALMEFJORD, TOMREFJORD og VESTREFJORD. © Multi Maritime

Norske Boreal Sjø har i dag d. 8/6-2021, fået leveret den første af tre hybridsøsterfærger til ruten Molde – Vestnes, som de overtog ved årsskiftet. Færgen er designet af norske Multi Maritime, og bygget på det tyrkiske værft Sedef.

“Boreal jobber for at våre transportmidler skal være så miljøvennlige som mulig, og vi skal være en pådriver for fremtidige bærekraftige mobilitetsløsninger. Med de nye fergene tar vi i bruk innovativ teknologi, som både vil gi vesentlige besparelser for miljøet og økt kvalitet for våre reisende.”

Kjetil Førsvoll, direktør i Boreal.

Den nye færge som har fået navnet MALMEFJORD, skal nu sejles hjem til Norge, hvilket forventes at tage ca. tre uger, afhængig af vejret. Infrastrukturen til opladning i Molde og Vestnes er bygget færdig, og den forventes indsat i løbet at sommeren.

Kilde: Boreal Sjø

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →