PETERSBURG ombygget til dybhavsvand flaske skib

ODEEP ONE i Sète. Foto: Christian Ferrer (CC BY 4.0)

Det franske firma OFW Ships, købte i starten af i år, den kombinerede jernbane- og RoRofærge PETERSBURG. Den er i sommerens løb, blevet ombygget til et produktionsskib, som laver flaskevand, ud af dybhavsvand. Ombygningen har fundet sted på Remontowa Shipyards i Polen. Den har desuden skiftet navn til ODEEP ONE, i forbindelse med salget til OFW Ships.

ODEEP ONE får base i den franske by Sète, hvor den så vil sejle på 7 dages togter ud til dybt vand. Her vil den i løbet af de 5 dage den er derude, pumpe vand op fra 300 meters dybe. I den dybe er vandet nemlig rent og rigt på mineraler. Ombord på ODEEP ONE bliver det filteret og renset, og derefter hældt på flasker, stablet på paller. I løbet af en tur, bliver der produceret 2.500 paller, hvilket svarer til 2,5 millioner liter drikkevand. Planen er er den skal ud på 40 ture om året.

Kilde: OFW Ships

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →