TT-Line: MARCO POLO bjærget

MARCO POLO ankommer til Trelleborg d. 15/4-2022. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Onsdag d. 1. november begyndte bjærgningen af TT-Lines RoPax færge MARCO POLO som fik på grund i Pukaviksbukten ud for Karlshamn søndag d. 22. oktober. Torsdag morgen kunne man begynde at bugsere den ind til Karlshamn, hvor den ankom midt på formiddagen. Her skal de sidste 300 tons bunkerolie tømmes fra dens tanke, samt lasten ombord losses.

Årsagen til grundstødningen skyldes at færgens GPS var defekt, og at besætningen brugte den til at navigere efter, og dermed kom ud af kurs. To besætningsmedlemmer er derfor blevet idømt 50 dagbøder for uagtsomhed.

MARCO POLO nåede at grundstøde 3 gange, de to første gange søndag d. 22. oktober, mens kraftig vind ugen efter, fik den fri af den anden grundstødning, for så blot at drive på grund igen efter ca. 1 sømil.

Kilder: Sjöfarts Tidningen, Sjöfarts Tidningen og Sjöfarts Tidningen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →