Ærø Kommune indgår forlig med Søby Værft

ELLEN i Søby d. 1/6-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Ærø Kommune har indgået forlig med Søby Værft omkring ekstraudgifter vedrørende bygningen af ELLEN. Aftalen betyder at Ærø Kommune skal betale 8,8 millioner kroner til Søby Værft, som herefter ikke vil tilbageholde ELLEN. Udgifterne er opstået i forbindelse med ændringer og forsinkelser i el-færgeprojektet.

ELLEN mangler stadig den endelige godkendelse fra Søfartsstyrelse, da der under den sidste prøvesejlads blev observeret et muligt problem med kommunikationen/styringen af en hovedmotor. Danfoss Editron, som har udviklet og leveret både motorer og omkringliggende systemer har arbejdet på højtryk for at identificere og løse det opståede problem, men det er endnu ikke muligt at sige præcis, hvornår resultatet kan præsenteres for Søfartsstyrelsen så ELLEN kan få sine papirer klar og dermed afleveres til Ærøfærgerne, som efterfølgende kan påbegynde træningssejlads så de kan få tilladelse til at sejle med passagerer.   

Kilde: Ærø Kommune

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →