ÆRØXPRESSEN døbt i lørdags

ÆRØXPRESSEN i Marstal d. 30/11-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Lørdag d. 30. november var en masse mennesker fra nær og fjern, mødt frem til dåben af ÆRØXPRESSEN i Marstal. Gudmor var Inge Halmø, som er formand for Ærøforeningen.

ÆRØXPRESSEN døbes af Inge Halmø d. 30/11-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Dermed var byen endnu tættere på at få deres færgelinje til Rudkøbing tilbage, som lukkede i januar 2013, da den kommunale færge MARSTAL blev flyttet til Ærøskøbing – Svendborg ruten. Noget der ikke blev set positivt på i Marstal.

MARSTAL ankommer til Svendborg d. 30/11-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

ÆRØXPRESSEN er ejet af det private rederi ÆrøXpressen, som har lige under 1.900 aktionærer, fordelt over hele Danmark. Starten af ruten Marstal – Rudkøbing er sat til søndag d. 8. december. Fra den dag vil der så igen være 4 færgelinjer til Ærø, som bliver sejlet af i alt 5 forskellige færger.

Det er det kommunale rederi Ærøfærgerne som betjener de 3 ruter:

Der er dog blevet lavet et billetsamarbejde mellem de 2 rederier, så billetter købt hos det ene rederi kan bruges hos det andet, da det nemlig kun er muligt at købe returbilletter.

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →