PINAR DEL RIO bliver ophugget

PINAR DEL RIO. © Baleària

Det er blevet besluttet at ophugge hurtigfærgen PINAR DEL RIO som gik på grund ved indsejlingen til Dénia d. 16. August. Ophugningen finder sted hvor den gik på grund, da det ikke har vist sig muligt at få den fri, uden fare for miljøet, eller at den ville komme til at ende i sejlrenden indtil havnen. Grunden er bl.a. at der er meget lavvandet i området, da den ligget tæt på molen, så der er derfor også mange betonblokke (som molehovedet er bygget af) i vandet. Desuden har vejret generelt været dårligt, med kraftig vind siden den gik på grund, så skroget har derfor fået endnu større skader, end dem som kom under grundstødningen.

Ophugningen sker ved hjælp af en stor mobilkran, som står inde på molen, og løfte skrogdelene ind. Allerede i sidste uge lykkedes det at fjerne de 70 biler som var ombord på denne her måde. Og i denne uge har man fået fjernet mange af de løse ting, samt sæderne ombord på PINAR DEL RIO.

Kilde: Balèria

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →